Boligadvokat Hjørring

Skal man bruge en boligadvokat i forbindelse med en bolighandel?

Det korte svar er ”nej, det er der ingen krav eller lovgivning omkring”.

Kan en købsmægler stå for en bolighandel og give køber en bedre prisforhandling?

Det korte svar er ”Ja, det gennemsnitlig afslag er højere med en købsmægler”.

Kontakt os nu
boligadvokat aalborg
Mange boligkøbere er fejlagtigt af den tro, at det er lovpligtigt, at de skal have en decideret boligadvokat til at godkende deres bolighandel. Det skyldes formentlig tidligere tiders måde at handle boliger på, hvor boligadvokaten havde en større rolle med skøder m.v.

Man kan bruge hvem som helst som sin rådgiver i forbindelse med sit boligkøb, eller man kan handle helt uden rådgiver, hvilke dog kan vise sig at være en dårlig ide – med mange ubehagelige overraskelser senere hen.

Hvad er en boligadvokat?

En boligadvokat er en advokat, som er specialiseret i bolighandler. Boligadvokaten vil typisk blive involveret i et boligkøb, når der foreligger en købsaftale underskrevet af køber og sælger. Så en boligadvokat i Hjørring vil se aftalen igennem og vil ikke være tilstede underforhandlingen.

Boligadvokater besigtiger ikke ejendomme, da deres kompetencer ligger på den juridiske sagsbehandling. Boligadvokatens opgaver omfatter i stedet bl.a.

Godkendelse efter købsaftalen efter underskrift

Gennemgang af ejendommens dokumenter

Godkendelse af skøde og refusionsopgørelse på vegne af køber.

boligadvokat
Historisk set har boligadvokaten således haft en vigtig rolle i en bolighandel, men boligadvokatens rolle er de senere år blevet mindre og mindre efter bl.a. indførelse af digital tinglysning.

Derudover har ejendomsmæglerne ændret vilkårene således, at ejendomsmægleren på vegne af sælger, i de fleste tilfælde i Nordjylland, forestår berigtigelsen for sælgers regning.

Alternativ til en boligadvokat

Vil tilbyder hjælp til den juridiske gennemgang af din bolighandel – enten som enestående opgave eller som del af vores tryghedspakke, hvor vi er med dig hele vejen gennem dit boligkøb.

Læs mere om vores ydelser her eller kontakt os i dag for en uforpligtende samtale.

Brug for hjælp til den juridiske del? Kontakt os nu
Du kan vælge at bruge Købsmæglerne i stedet for en boligadvokat i Hjørring. Her får du:
Personligt møde med grundig gennemgang af alle handlens dokumenter.
Godkendelse af skøde og refusionsopgørelse på vegne af køber.
Godkendelse efter købsaftalen efter underskrift.
Rådgivning om valget af ejerskifteforsikring.
Gennemgang af ejendommens dokumenter.
Rådgivning omkring indsigelsesmuligheder ifm. nøgleoverdragelse for manglende funktionsdygtighed.

Vi sikrer det bedste boligkøb

Få 100% tryghed i dit næste boligkøb. Så har du din helt egen
professionelle sparringspartner med gennem hele forløbet.

Kontakt os nu
[/vc_row_inner]

Køberrådgivning advokat – Hvorfor anvende os frem for en decideret advokat til boligkøb?

Vi vil på ingen måde negligere vigtigheden af at have tilkoblet en advokat til boligkøb. Vi vil altid foreslå, at du får juridisk hjælp, når du skal til at købe bolig.

Det juridiske aspekt er en kompleks størrelse, hvor du typisk skal have viden om – og erfaring med – skøde, refusionsopgørelse, købsaftale, ejerskifteforsikring og godkendelsesskrivelse. Derfor er det mere reglen end undtagelsen, at alle tilkobler en advokat til boligkøb eller en anden juridisk rådgiver. Hos Købsmæglerne har vi hjulpet mange af vores kunder med at varetage den juridiske del. Enten har det været som en enkeltstående ydelse, eller også har det været en del af en samlet tryghedspakke i forbindelse med boligkøbet.

Køberrådgivning eller advokat: Hvorfor vælge Købsmæglerne i stedet for en boligadvokat i Hjørring?

1) Det er nemt og bekvemt for dig, der allerede bruger os

Hos Købsmæglerne hjælper vi køber i hele boligkøbet:
– Vi hjælper med en gratis købsanalyse af salgsopstilling og tilstandsrapport.
– Vi hjælper med besigtigelse af drømmeboligen.
– Vi hjælper med prisforhandlingen, så du får den absolut bedste pris.
… Og vi hjælper med alt det juridiske efterfølgende.

Pointen er, at du som kunde kan få det hele samme sted. Du behøver derfor kun én rådgiver gennem hele forløbet, hvilket – for mange – skaber tryghed og sikkerhed. Du ved altid, hvem du skal ringe til, hvad enten det handler om boligspørgsmål eller juridiske spørgsmål.

Så i stedet for at skulle søge markedet tyndt for en god advokat til boligkøb, kan du bruge Købsmæglerne som alternativ til en boligadvokat. Det er nemt, bekvemt – og du kender allerede rådgiveren.

2) Vi har stor indsigt i hele bolighandlen

En boligadvokat er en advokat, som er specialiseret i den juridiske del af bolighandler. Boligadvokaten besigtiger ikke boliger eller forhandler boligpriser på plads.

Købsmæglerne hjælper derimod hver eneste dag købere med hele paletten inden for boligkøbet. Det betyder også, at vi – som alternativ til boligadvokaten – kan tilbyde et stort knowhow, der inddrager alle de parametre, som vi ved er vigtige for dig.

– Vi ved, hvilke indsigelser, der er vigtige at rådgive omkring til eks. førstegangskøbere.
– Vi ved, hvilken ejerskifteforsikring, der formentlig passer bedst til din/jeres livssituation.
– Vi ved, hvordan vi skal oversætte de juridiske papirer til et sprog, som du kan forstå.

Vi skaber tryghed omkring en ellers kompleks jura. Derfor er der også mange, som vælger vores juridiske service som alternativ til boligadvokaten – også som enkeltstående ydelse.

Juridisk køberrådgivning og gennemgang til dit huskøb uden advokat

Hvad indeholder en juridisk køberrådgivning så? Lad os starte med at slå fast: Købsmæglerne tilbyder alt den juridiske hjælp, du skal bruge i forbindelse med boligkøbet. Helt præcis lyder vores service:

Juridisk køberrådgivning og gennemgang

– 5.900 kr. inkl. moms

  • Personligt møde: Her gennemgås købsaftale og dokumenter
  • Godkendelsesskrivelse: Her kommer vi med eventuelle indsigelser
  • Ejerskifteforsikring: Her rådgiver vi dig i valget af ejerskifteforsikring
  • Gennemgang af skøde og refusionsopgørelse
  • Rådgivning vedrørende overdragelse af det nye hjem
    (Book et møde)

Disse 5 punkter er inkluderet i vores service: Juridisk køberrådgivning og gennemgang.

Foruden juridisk køberrådgivning og gennemgang tilbyder vi også at hjælpe med de resterende juridiske gøremål. Grunden til at de er separate, skyldes, at servicen afhænger af din/jeres livssituation.

Udarbejdelse af testamente

Vi kan hjælpe jer med at udarbejde et fyldestgørende testamente, hvilket er en typisk disciplin, når man køber bolig. Det er nemlig altid en god idé at overveje et testamente, når store forandringer sker i ens liv. Et testamente er en fremtidssikring, der sørger for, at din samlever eller ægtefælle er sikret i tilfælde af dødsfald. Det kan eksempelvis have store økonomiske konsekvenser for din partner, hvis du går bort, og I ikke har fået udarbejdet et testamente.
– Pris: 3.000 kr. inkl. moms.

Udarbejdelse af samejeoverenskomst

Når I som ugift par – eller venner – køber bolig sammen, er en samejeoverenskomst relevant. Samejeoverenskomst har til formål at imødekomme eventuelle konflikter i fremtiden mellem parterne, der køber boligen sammen.

Det kan være, at A har lagt flere penge i udbetaling end B, hvorfor dette skal skrives ind i en samejeoverenskomst. På den måde er A berettiget til beløbet i tilfælde af, at A og B ikke skal bo sammen længere.

Selvom I eksempelvis som par har aftalt at leve sammen for evigt og altid, så mener vi, at en samejeoverenskomst er vigtig. Den gør, at I aldrig skal stille spørgsmål til, hvem der har betalt hvad og hvor meget. Det skaber balance i regnskabet.
– Pris: 3.000 kr. inkl. moms.

Vi kan hjælpe dig fra A-Z i boligkøbet

Som sagt kan vi hjælpe med mere end blot den juridiske del af boligkøbet. Vi kan hjælpe dig sikkert fra start til slut og sørge for, at du får et trygt boligkøb. Vores services lyder:

Alternativ til Boligadvokat Hjørring

Købsmæglerne er dit alternativ til en ‘Boligadvokat Hjørring’ og til ‘advokat boligkøb’. Vi skriver Boligadvokat Hjørring, da vi er beliggende i Aalborg. Når det er sagt, har vi også kunder i Aarhus såvel som København. Vi begrænser os ikke af beliggenheden.

Vi håber, at du har fået et godt indblik i, hvorfor og hvordan vi kan bruges til de juridiske gøremål i forbindelse med et boligkøb. Man kan skrive nok så meget, men nogle gange er det nemmere med en personlig samtale. Derfor er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os:

Købsmæglerne – Vi sørger for juridisk tryghed, når du køber bolig