Er du førstegangskøber?

– Købsmæglerne er det perfekte match til dig, der er førstegangskøber.

Vi sørger nemlig for, at du får 100% tryghed i alle dele af boligkøbet, som kan være en jungle at finde rundt i.
Økonomien er vigtig – især som førstegangskøber. Derfor tilbyder vi også en prismodel, hvor vores servicegebyr er meget mindre end de penge, du kan spare (se priser).
I gennemsnittet får vores kunder et afslag på over 185.833 kr. pr. sag i 2022.

Økonomien er naturligvis en stor post, når du skal købe bolig som førstegangskøber. Når det er sagt, skal trygheden bestemt ikke negligeres. Du skal huske, at ejendomsmægler er sælgers mægler. Lige meget hvor flink, sød og rar en ejendomsmægler er, skal du huske, at han eller hun er bestilt og betalt af sælger. 

Ved at få Købsmæglerne med på DIT hold, sikrer du dig, at du aldrig bliver snydt. Vi kender gamet og står klar til at hjælpe dig med alt fra prisforhandling til juridisk gennemgang. Vi er ikke styret af vores følelser.  

Lad os endelig mødes, så kan du forklare lidt mere om, hvordan vi kan hjælpe dig som førstegangskøber.

Bestil gratis møde

Vi hjælper med alt, og en advokat er ikke nødvendig

Her er et par gode råd

Hvad er jeres bedste råd til boligkøb?

 • Sørg for at vide hvilken bolig du køber. Synliggør styrker og svagheder ved ejendommen.
 • Få lavet et pristjek på ejendommen, så du sikrer dig, at ejendommen står udbudt til den ”rigtige” pris.
 • Vær sikker på boligen passer til dine fremtidsplaner, og at den kan ”bære” en eventuel ombygning eller tilbygning.
 • Gør dig bekendt med byen og lokalområdet du er ved at købe bolig i. Hvilken skole tilhører i? Er der planer i fremtiden, som er til gene eller gavn for byen osv.

Hvor stort afslag kan man få i prisen?

Alle vil gerne lave den bedste handel og købe boligen billigst muligt. Der er flere faktorer der spiller ind på, hvor stort et afslag der kan opnås i prisen, og om der overhovedet er basis for et prisafslag.

Det afgørende er typisk:

 • Hvor længe har boligen været til salg?
 • Er der interesse fra andre købere?
 • Hvad er sælgers situation?

Hvad skal jeg vide ved køb af bolig?

Der kan være rigtig mange faldgruber ved boligkøb. Oftest spørger vi, om du er opmærksom på følgende:

 • Passer boligen til dine behov og fremtidsplaner?
 • Er beliggenheden den rigtige for dig?
 • Er der særlige kommuneplaner/lokalplaner for området du skal respektere?
 • Er der gæld udenfor købesummen bundet op på ejendommen?
 • Hvilke materialer er ejendommen opført i?
 • Hvem forsyner ejendommen med varme og vand?
 • Er evt. Renovering af ejendommen udført som selvbyg?

Får jeg brug for en boligadvokat?

En boligadvokat kommer typisk først ind i billedet når I har handlet jeres bolig på plads og underskrevet købsaftalen. Købsaftalen er typisk betinget af din rådgivers/advokats godkendelse.

Denne del er indeholdt i vores arbejde. Så vi kan faktisk tilbyde det samme som en boligadvokat – og mere til i og med vi kender ejendommen bedre efter at have været med i hele forløbet, kan vores juridiske godkendelse af handlen blive mere dybdegående.

Læs mere her

Hvor meget kan vi købe bolig for?

Vi anbefaler, at du sammen med din bank, får lavet en beregning for hvilken prisklasse din kommende bolig bør ligge i. Det er altid en god ide, at få det afklaret inden man forelsker sig i et hus, hvor økonomien viser sig at blive for stram.

En tommelfingerregel for hvor meget man kan låne, kan være gældsfaktoren, som max bør ligge mellem 3 og 4 dvs. hustandens samlede indtægter før skat gange med 3-4 = husstandens samlet gæld.

Hvad er vigtigt ved nøgleoverdragelse?

Nøgleoverdragelsen er en meget vigt og ofte overset handling ved køb af bolig. Normalt foregår de fleste handler blot ved, at køber og sælger selv har udvekslet nøglerne.

For dig som køber er der dog en række ting du skal sikre dig på overtagelsesdagen.

 • Der skal aflæses el, vand og varme.
 • Det er vigtigt man som køber gennemgår hele boligen/ejendommen og sikrer sig, at sælger har fjernet alle ting.
 • Du har som køber undersøgelsespligt. Sørg derfor for at tjekke, at alle ting, fungerer, som de skal. Tjek f.eks. alle de hårde hvidevarer, at der er varmt og koldt vand i hanerne osv. Vi udlevere en tjekliste, der kan bruges på nøgleoverdragelsesdagen.

Vi hjælper med eventuelle indsigelse til sælger sker rettidigt.

Hvad er en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring er en forsikring, der kan tegnes inden I overtager huset. Ejerskifteforsikringen dækker alle skjulte fejl og mangler, som ikke er nævnt i tilstandsrapporten eller i el-tjekket.
Vær opmærksom på, at såfremt der er forbehold for steder den byggesagkyndige ikke har kunne besigtige, er disse steder ikke dækket af ejerskifteforsikringen.
For at forsikringen dækker, skal forsikringen være tegnet inden, at du som køber får udleveret nøglerne – også selvom dette sker inden den officielle overtagelse.

I vores tryghedspakke har vi rådgivning omkring valg af ejerskifte med i vores ydelse.

Hvorfor vælge Købsmæglerne?

Ejendomsmægleren der sælger ejendommen er sælgers rådgiver, og specielt førstegangskøbere af bolig oplever ofte at mangle en at støtte sig til, gennem et boligkøb.

En købermægler er en købers professionelle rådgiver. Her varetages udelukkende din interesse. Du er derfor sikret din egen personlige sparringspartner gennem hele forløbet.

Når i når til forhandlingen af prisen på ejendommen, er du også sikret den optimale forhandlingssituation med ejendomsmægleren.

Her hos Købsmæglerne laver vi samtidig den efterfølgende juridiske gennemgang af handlen, hvor du ellers typisk skulle bruge en advokat.

Kan Købsmæglerne erstatte en boligadvokat?

Vores arbejde som købermægler gør den typiske boligadvokat overflødig, så I har ikke brug for en boligadvokat til at gennemføre handlen.

Vi er medlem af Dansk Ejendomsmæglerforening, og har via dette medlemskab forsikringsdækning for evt. forsømt rådgiveransvar. Det er din garanti for tryghed.

Hvordan er vi sikret, hvis i rådgiver forkert?

Skulle vi mod forventning overse noget i forbindelse med vores juridiske gennemgang af handlen, har vi naturligvis vores rådgiveransvar over for dig som forbruger. Vi er medlem af DE og er desuden af DE certificeret køberrådgiver med tryghedsmærke.

Det betyder at vi har en rådgiverforsikring, der dækker dig i tilfælde af forkert rådgivning.

Hvad koster rådgivning hos jer?

Vi har priser på enkeltydelser, men i langt de fleste tilfælde er det en fordel at vælge en af vores tre sammensatte pakker, hvor vi har lavet attraktive priser på samlepakker.

Vi anbefaler vores købsvurdering med prisforhandling samt juridisk gennemgang, hvor du har os med i gennem hele processes. Denne proces koster fra 7.400 kr. + 10% af opnået prisafslag ift. udbudsprisen her får du bl.a.:

 • Købsmæglerne med på besigtigelse
 • Pristjek af boligen
 • Proffesionel prisforhandling med sælgers ejendomsmægler
 • Juridisk gennemgang af købsaftalen
 • Rådgivning omkring valg af ejerskifteforsikring
 • Rådgivning omkring overdragelsen af dit nye hjem
Læs mere her

Hvad er jeres baggrund?

Vi er to ejendomsmæglere med sammenlagt ca. 30 års erfaring som ejendomsmæglere på sælgers side og 10 år på købers side. Vi kender det nordjyske boligmarkedet særdeles godt. Derudover har vi gennem årene lært spillereglerne som ejendomsmæglere agerer efter i samspil med sælger.

Vi siden vores opstart i 2016 hjulpet mere 1000 boligkøbere sikkert i hus. Det kan du udnytte det til din fordel i dit næste boligkøb.

Læs anmeldelserne

 Vi har hjulpet flere førstegangskøbere. Vi kan også hjælpe dig. 

Førstegangskøber af hus? Professionel hjælp til dit boligkøb

Købsmæglerne tilbyder en professionel og personlig hjælp til boligkøbet. Ved at have os med på sidelinjen, så kan du som førstegangskøber være sikker på, at du aldrig bliver snydt i processen. Vi kender gamet og ved lige præcis, hvilken hjælp til boligkøb, som gør dig tryg.

Hos Købsmæglerne tilbyder vi individuelle ydelser til dig, der eksempelvis selv vil forhandle prisen på plads – eller dig der vil få en helt tredje til at agere boligadvokat. Når det er sagt, så tilbyder vi også en samlet tryghedspakke, som er perfekt til dig, der er førstegangskøber.

Tryghedspakken betyder, at du – foruden banken – kun behøver én rådgiver til at hjælpe dig i hele boligkøbsprocessen. På den måde kan du også altid få hjælp til boligkøb, når løbende spørgsmål opstår undervejs. Nedenfor kan du se vores tryghedspakke, som linker ind til hver enkelte ydelse.

Tryghedspakken til førstegangskøber (Hjælp til boligkøb):

Det er ikke sikkert, at du blev meget klogere af den information, såfremt det er første gang, du skal købe bolig. Ikke desto mindre indeholder ovenstående punkter dem, som du helt sikkert vil støde på som førstegangskøber. Købsanalysen, prisforhandlingen og den juridiske gennemgang er discipliner, som vi mener er grundlæggende at få hjælp til, når du er førstegangskøber. At skulle købe bolig er ikke nogen nem proces, og især ikke første gang hvor man er helt grøn på markedet. Ejendomsmæglere er sælgers mægler, og vil gøre hvad de kan for at få dig til at købe – om det så betyder at der skal spilles på følelserne, skubbes lidt til prisen eller hvad de ellers trækker af esser op af ærmet.

Vores mål er at sikre, at du er rustet til alle discipliner, og så stærkt med den nødvendige rådgivning i ryggen. Vi gennemgår de enkelte punkter nedenfor:

Gratis købsanalyse til førstegangskøbere af bolig

Som noget unikt tilbyder Købsmæglerne en gratis købsanalyse, hvilket er uvurderligt for førstegangskøbere. En gratis købsanalyse til førstegangskøbere betyder helt nøjagtigt, at vi hjælper dig fra start – uden beregning. Sådan fungerer det i praksis:

1) Du finder en bolig, som du overvejer at byde på

Det er vigtigt at påpege, at du ikke behøver andet end interessen på dette tidspunkt. Dog anbefaler vi altid, at førstegangskøbere lige undersøger, hvad der kan lånes for. Det gør du gennem et møde med banken. Alternativt kan du tage husstandens samlede årlige indtægt før skat og gange den med 4. Så ved du cirka, hvor du – eller I – ligger prismæssigt som førstegangskøbere.

2) Du bestiller en gratis købsanalyse her

Når du har fundet en bolig online, skal du bare sende adressen eller linket til Købsmæglerne, så gennemgår vi:
– Udbudspris, salgsopstilling og tilstandsrapport

Vi giver dig en vurdering af prisen og boligen ud fra liggetid, område, tilstand og alt andet, som kan have betydning for boligens værdi.

3) Telefonisk svar inden for 24 timer

Når vi har analyseret dine købsmuligheder, giver vi dig et kald og viderebringer vores analyse. Det kan være, at vi fortæller dig, at boligen er velholdt og pæn, men at prisen ikke harmonerer med lignende boliger i området. I så fald giver vi dig den pris, vi mener, du bør kunne skaffe – og grundlaget bag vurderingen.

4) Du er bedre rustet

Du kan uden videre selv bruge indsigterne til at gå videre med dit boligkøb. Modsat kan du også have fundet ud af, at boligen slet ikke giver mening at byde på i forhold til vores vurdering. Lige meget hvad, koster denne service ikke noget som helst.

Hvorfor giver vi en gratis købsanalyse?

Fordi der ikke er nogen bedre måde at reklamere for os selv. Det viser dig, at du kan stole på os. Det viser dig også, at der muligvis er brug for en professionel prisforhandling, hvilket vi jo i så fald kan hjælpe dig med.

Deltagelse i fremvisning ved første huskøb

Under et førstegangskøb kan det også være rart at have professionelle med til fremvisning. Overvejer du vores hjælp i den efterfølgende proces, kan det også være smart. Hvis vi eksempelvis skal hjælpe med prisforhandling af dit førstegangskøb, så er det nemmere for os, hvis vi med egne øjne har besigtiget boligen. Det er ikke en nødvendighed, men for 2.500 kr. kan det være en god idé. Vi finder typisk flere parametre, som kan være afgørende i prisforhandlingen af dit førstegangskøb. Derudover kan det også være, vi finder nogle særlige faktorer, som skal indtænkes som indsigelser, inden købsaftalen underskrives.

Prisforhandling

Prisforhandling er en svær disciplin – hvis ikke den sværeste i dette felt – hvor du som førstegangskøber skal holde tungen lige i munden for at holde trit med ejendomsmæglerens garantier og anbefalinger. Ejendomsmæglere kan sagtens være gode, søde og reelle, men de er stadig ansat til at sælge boligen, hvorfor det har deres højeste prioritet. Det er selvfølgelig helt i orden, men derfor er det bare vigtigt, at du ikke lader dig påvirke. Ejendomsmægleren ved lige præcis, hvad man skal sige til dig, der er førstegangskøber:

 • “Boligen er allerede alt for billig i forhold til mulighederne”
 • “Vi har mange interesserede, så du skal slå til snart”
 • “Boligen er perfekt til førstegangskøber pga. dit og dat …”
Vi skaber ligevægt

Vores team har samlet set over 20 års erfaring som ejendomsmæglere, hvorfor vi indgående kender gamet. Vi ved, at du som førstegangskøber er fyldt med alle slags følelser. Følelser som ejendomsmægleren kan prikke til, så han eller hun får dig overbevist. Det kan være din iver efter at få fat i boligen, som ejendomsmægleren griber og omformulerer til: “Du skal slå til nu, da vi oplever stor interesse”.

En ejendomsmægler spiller på følelserne, og der kan man som førstegangskøber være et let offer fordi man netop ikke har den erfaring der skal til for at kunne gennemskue disse salgstricks. Ved at have Købsmæglerne med i prisforhandlingen, så får du skabt ligevægt i prisforhandlingen. Vi er ikke styret af følelserne og ved lige præcis, hvilke knapper ejendomsmægleren vil trykke på. Modsat ved vi også lige præcis, hvilke knapper vi skal trykke på for at få prisen ned. Det er din tryghed for et sikkert boligkøb, men det er i lige så høj grad din sikkerhed for at få forhandlet den absolut bedste pris. 

Vi tager 10% af opnået prisafslag, hvilket betyder, at vi bliver betalt ud fra resultater. Det synes vi, der er en god løsning. I gennemsnit får vi forhandlet et afslag på 152.000 kr. i 2022. Køber – uden en købsmægler – får i gennemsnit et afslag på 48.000 kr.

Juridisk hjælp

Hos Købsmægleren vil vi gerne hjælpe dig sikkert fra A-Z. Du behøver derfor ikke finde en boligadvokat, når købsaftalen skal underskrives. Nej, du kan få den juridiske hjælp hos Købsmæglerne. Der er rigtig mange ting at forholde sig til, når man køber sin første bolig, og vi hjælper dig til ikke at overse en vigtig del af det juridiske aspekt.

Vi tilbyder juridisk gennemgang:

 • Personligt møde med gennemgang af købsaftale og dokumenter
 • Godkendelsesskrivelse med eventuelle indsigelser
 • Rådgivning vedrørende valget af ejerskifteforsikring
 • Gennemgang af skøde og refusionsopgørelse
 • Rådgivning vedrørende nøgleoverdragelse

Igen er der tale om noget, som en førstegangskøber umuligt kan vide i forvejen. Købsmæglerne er et alternativ til boligadvokaten. Vi hjælper dig juridisk med godkendelsesskrivelse og rådgiver dig i både ejerskifteforsikringer og nøgleoverdragelse.

Udarbejdelse af testamente og udarbejdelse af samejeoverenskomst

Vi hjælper med udarbejdelse af et testamente i forbindelse med boligkøb. Vi hjælper ligeledes med udarbejdelse af en fyldestgørende samejeoverenskomst, hvilket især er vigtigt, hvis I som ugift par køber en bolig sammen.

Start med en gratis købsanalyse eller et gratis møde

Vi håber, at ovenstående har givet et bedre indblik til dig, der er førstegangskøber. Vi ved dog godt, at det stadig kan være forvirrende – HUSK, at det er helt naturligt.

Derfor anbefaler vi også, at du bare starter med en gratis købsanalyse, så får du al den information, der er vigtig i starten. Hvis du ikke har en bolig i sigte, kan du også blot bestille et gratis møde eller give os et kald. Så kan vi personligt fortælle lidt mere om det hele.

Købsmæglerne – Vi sørger for et trygt boligkøb