Hvorfor lade os byde?

  •  – Vi kender ‘gamet’ indgående (30+ års erfaring)
  •  – Vi er ikke styret af vores følelser
  •  – Vi får i gns. et afslag på: 196.766 kr.
  •  – Vi sikrer den absolut bedste pris
Kontakt os

Guide til prisforhandling

Vil du hellere selv forhandle? Det er helt OK. Nedenfor er en guide, som hjælper dig på vej

Alle vil gerne lave den bedste handel og købe boligen billigst muligt. Der er flere faktorer, der spiller ind i forhold til, hvor stort et afslag der kan opnås i prisen – og om der overhovedet er basis for et prisafslag.

Det afgørende er typisk

1.Hvor længe har boligen været til salg?

Liggetiden stemmer overens med efterspørgslen. Desto længere tid en bolig har været til salg, desto færre købere er interesseret – hvilket er DIN fordel. Det er oftest lettere at få et stort afslag på en bolig, som har været til salg længe. 

 

2. Er der interesse fra andre købere?

Modsat kan boligen også være helt ny på boligmarkedet, og der kan derfor være rift om din drømmebolig. I så fald skal du være varsom med at byde. Få eventuelt en gratis købsanalyse af Købsmæglerne. Så kan vi give vores professionelle besyv på liggetid, område og salgsopstilling. 

 

3. Hvad er sælgers situation?

Forhør dig om sælgers situation. Skal sælger af med boligen hurtigst muligt? Ønsker sælger en lang – eller kort – overtagelse? Er der andet, som du kan indtænke i din forhandling? Imødekom de ønsker, der ikke koster dig penge. Så er sælger ofte villig til at strække sig i forhandlingsprocessen.

Føler du dig bedre rustet?

At købe bolig er en stor beslutning. Derfor forstår vi også godt, hvis du stadig er nervøs/spændt på den kommende prisforhandling. Vi vil endda gå så vidt som til at sige, at det er mere unaturligt ikke at mærke noget i kroppen forud for en prisforhandling. Derfor skal du aldrig være for stolt til at bede om hjælp. 

I Købsmæglerne har vi samlet brugt over 30 år i faget – over 30 år med prisforhandlinger ved forhandlingsbordet. Med andre ord har vi deltaget i hundredvis af prisforhandlinger, mens du måske “kun” skal prøve det én, to eller tre gange i livet. 

  • Vi kender ‘gamet’ indgående
  • Vi er ikke styret af vores følelser
  • Vi sikrer den absolut bedste pris

Gør som mange andre → Lad os hjælpe med din prisforhandling.

 

Vi får i gennemsnittet over 185.833, – i afslag.

Gennemsnitlig afslag*

Intern undersøgelse foretaget blandt vores afsluttede sager, hvor kunderne selv har stået for prisforhandlingen samt, hvor Købsmæglerne har stået for prisforhandlingen.

Diagrammet viser det gennemsnitlige procentvise afslag, beregnet ud fra den på handelsetidspunktet udbudte pris på boligen.

Købers egen forhandling
Gennemsnitlig afslag i kr. pr. sag: 81.102 kr.

Købsmæglernes forhandling
Gennemsnitlig afslag i kr. pr. sag: 196.766 kr.

Prisforhandling

10% af opnået prisafslag

(max 35.000,- inkl. moms)

For dig der ønsker sikkerhed for, at du køber den rigtige bolig til den rigtige pris. Vi forhandler prisen med sælgers ejendomsmægler og sikrer den absolut bedste pris.

Personligt møde – Gratis og uforpligtende
Prisforhandling med sælgers ejendomsmægler

Vi sikrer i gns. et afslag på: 196.766 kr.

Book nu

Prisforhandling hus – Få hjælp til at forhandle

Vil du forhandle en god pris på bolig? Vi håber, at du har fået inspiration, som kan hjælpe dig med en bedre prisforhandling. Når det er sagt, ved vi godt, at en prisforhandling kan være skræmmende. Dog er den jo selvfølgelig ikke mere skræmmende, end at du nok skal klare selve forhandlingen – men det ville nu være skønnest, hvis du også fik forhandlet en pris på bolig, som passer til dine ønsker.

Man kan forberede sig nok så meget, men ejendomsmægler lever af at sælge boliger, hvorfor han eller hun altid vil være et skridt foran i dialogen og prisforhandlingen. Ejendomsmægleren ved præcis, hvad der får dig til at byde den ønskede pris. Netop derfor står vi i Købsmæglerne klar til at tilbyde vores hjælp og erfaring i prisforhandlingen. Vores mål er at skabe ligevægt, så du kan få den absolut bedste pris på bolig.

Vores service

Vi tilbyder at overtage dialogen og prisforhandlingerne, så ejendomsmægler ikke længere kan påvirke dig til hverken det ene eller det andet.

Normalvis vil ejendomsmægleren måske fortælle dig, som en del af prisforhandlingen, at du skal slå til hurtigt, da der er mange, som viser interesse. 

Ejendomsmægleren vil formentlig også forsøge at overbevise dig om, at sælger allerede har været fleksibel med prisen. Dette er en almindelig taktik i prisforhandling, der har til formål at få dig til at føle, at du får en god handel.

Det er heller ikke unaturligt, at ejendomsmæglere fortæller meget tidligt, at du bør lægge et startbud med det samme, hvilket heller ikke altid er i din bedste interesse, når det kommer til prisforhandling.

Der er intet ondt i en ejendomsmægler. Det er hans eller hendes job at repræsentere sælgers interesser, og det inkluderer prisforhandling. Modsat er det vores job at hjælpe dig. Ved at lade os overtage dialogen og prisforhandlingen med ejendomsmægleren kan du vide dig sikker på, at du ikke bliver kørt rundt i manegen. Vi har selv mange års erfaring på den anden side af forhandlingsbordet, specielt når det kommer til prisforhandling. Derfor kan vi nemt skelne mellem hvad vi skal lytte til, og hvad vi skal lade passere. Det giver en langt mere ligeværdig dialog.

Ejendomsmægler ved, hvilke knapper han eller hun skal trykke på i en prisforhandling, men det gør vi heldigvis også. Vi kan hurtigt danne os overblik over sælgers situation og finde gyldne argumenter for, at den eksisterende pris på bolig skal sænkes (alt med måde).

Du er med i hele processen

Selvom vi overtager dialogen og prisforhandlingerne med ejendomsmægleren, vil vores kommunikation med dig være kontinuerlig og informativ. Hver gang ejendomsmægleren fremsætter et modbud eller forklarer en situation, sørger vi for at videregive disse informationer direkte til dig. Vores løbende tilbagemeldinger kunne for eksempel lyde:

“Hej Morten og Maria (…) Sælger har nu sænket prisen med 70.000 kr., og vi har nu opnået den prisnedsættelse, I håbede på. Vi vurderer, at der er mulighed for yderligere 10.000 kr. i afslag, hvis vi accepterer sælgers ønske om en hurtig overtagelse. Skal vi fremsætte et modbud i morgen, eller vil I gerne stoppe prisforhandlingerne her? Det er 100% op til jer selv.”.

Som du kan læse, er vi ikke dem, der tager alle beslutningerne for dig. Vi benytter os blot af vores værktøjer og faglige viden til at opnå den mest fordelagtige pris og rådgive dig bedst muligt under prisforhandlingerne. Vi er med andre ord din mægler, der anvender den mest effektive taktik for at opfylde dine ønsker.

Hvad koster vores hjælp?

Der ville ikke være meget retfærdighed til, hvis vi tog et servicegebyr, der var så højt, at du alligevel ikke sparede penge med vores hjælp. Heldigvis er det heller ikke sådan. Hos Købsmæglerne tager vi 10% af det opnåede afslag. Vi mener, det er den bedste model, når vi skal hjælpe med at forhandle en pris på bolig. Desto mere vi hjælper dig med at spare, desto bedre bliver vi selv betalt for vores service.

I gennemsnit forhandler vi 185.833 kr. af prisen, hvorimod købere – uden en købsmægler – selv forhandler 82.433 kr. af prisen i gennemsnit. I det tilfælde vil vores pris dermed være 18.583 kr. Det betyder, at du alligevel sparer 167.250 kr. Det betyder endvidere, at du sparer 84.816,7 kr. mere, end den gennemsnitlige køber uden en købsmægler.

Så har du pludselig penge til at tegne forsikringer, til en boligadvokat (vi hjælper gerne) eller til ombygningen i dit nye hjem.

Start med en gratis købsanalyse

Som vi tidligere har nævnt, er køb af bolig en kompleks proces. Vores mål er at gøre det nemmere for dig, ikke mere forvirrende. Derfor anbefaler vi altid, at du som potentiel kunde tager det første skridt ved at bestille en gratis købsanalyse hos os, når du har fundet en bolig, du er interesseret i.

Vi undersøger boligens salgsopstilling, tilstandsrapport, området og den nuværende pris, hvilket er et vigtigt aspekt i enhver kommende prisforhandling. Efter vores analyse kontakter vi dig inden for 24 timer for at drøfte dine muligheder – enkel og ligetil. Denne service er fuldstændig gratis og er blot vores måde at forberede dig på at navigere sikkert gennem dit boligkøb.

Hvad angår det efterfølgende trin, nemlig prisforhandling, er det helt op til dig at beslutte, om du ønsker vores hjælp. Vores mål er at give dig den bedste information og støtte, så du kan træffe det bedste valg for dig.

Spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os. Ingen spørgsmål er for små eller store – skøre eller skammelige. Dit spørgsmål kan jo potentielt være mange tusinde kroner værd. Kontakt os i dag på:

Du kan også booke et personligt møde med os på denne side.

Købsmæglerne vi sørger for, at du får den absolut bedste boligpris

FAQ

Hvor meget kan man byde under på et hus?

Der er ikke nogle regler for hvor meget du kan byde under på et hus, men det kan være svært at vurdere hvad der er et realistisk bud at komme med. Alt efter boligen, udbudsprisen og en besigtigelse af ejendommen, så kan et bud ligge på mellem 50.000 kr og 150.000 kr under prisen.

Hos Købsmæglerne har vi i 2022 et gennemsnitligt afslag på 152.000 kr. i vores forhandlinger.

 

Hvor meget kan man forhandle hus ned?

At forhandle prisen på et hus er en proces, der involverer mange forskellige faktorer. Alt efter husets pris, beliggenhed, liggetid på markedet og stand, så kan der være en del at forhandle med. Samtidig kan boligmarkedets generelle tilstand også have en indflydelse på dine muligheder for at forhandle. Hos Købsmæglerne har vi i 2022 haft succes med at forhandle prisen ned med 152.000 kr. i gennemsnit.

 

Er et bud på hus bindende?

Hvis du ønsker at afgive et bud på en ejendom, er det juridisk bindende. Det anbefales, at du taler med sælgeren eller dennes rådgiver om din “interessetilkendegivelse” og derefter udarbejder en købsaftale, som skal godkendes af købers rådgiver. Du kan fortælle mægleren, hvor længe dit tilbud er gyldigt, eller du kan tilføje betingelser som f.eks. at du skal have en godkendelse fra en advokat og/eller bank – på den måde kan du, hvis du har brug for at trække dig tilbage, bede en af parterne om at anbefale, at du ikke gennemfører handlen.