Gode råd
Få hjælp til boligkøb

Når du står overfor at skulle købe en bolig, kan det være en udfordrende og stressende proces at navigere gennem alle de forskellige aspekter og beslutninger, der er involveret. Men med de rette råd og hjælp kan du få succes med dit boligkøb.

Hos Købsmæglerne kan vi hjælpe dig med at finde den rette bolig til den rigtige pris. Vores erfarne boligrådgivere kender gamet og ved, hvilke knapper der skal trykkes på for at sikre, at du får en god handel.

Vi kan give dig konkrete råd og hjælp til at navigere gennem hele processen fra at finde den rigtige bolig til at afslutte handlen. Vi kan hjælpe dig med at forstå markedet, undersøge områder og boliger, give dig rådgivning om finansiering og guide dig igennem alle de nødvendige trin i købsprocessen.

Kontakt os i dag for at høre mere om vores boligrådgivning og hvordan vi kan hjælpe dig med at opnå den bedste handel på dit køb af bolig. Vi er klar til at give dig den hjælp og rådgivning, du har brug for, for at gøre dit boligkøb til en succes.

Hvad er jeres bedste råd til boligkøb?

 • Sørg for at vide, hvilken bolig du køber. Synliggør styrker og svagheder ved ejendommen.
 • Få lavet et pristjek på ejendommen, så du sikrer dig, at ejendommen står udbudt til den ”rigtige” pris.
 • Vær sikker på, at boligen passer til dine fremtidsplaner, og at den kan ”bære” en eventuel ombygning eller tilbygning.
 • Gør dig bekendt med byen og lokalområdet, som du er ved at købe bolig i: Hvilken skole tilhører i? Er der planer i fremtiden, som er til gene eller gavn for byen osv.

Hvor stort afslag kan man få i prisen?

Alle vil gerne lave den bedste handel og købe boligen billigst muligt. Der er flere faktorer, der spiller ind på, hvor stort et afslag der kan opnås i prisen, og om der overhovedet er basis for et prisafslag.

Det afgørende er typisk:

 • Hvor længe har boligen været til salg?
 • Er der interesse fra andre købere?
 • Hvad er sælgers situation?

Hvad skal jeg vide ved køb af bolig?

At købe en bolig er en stor investering og der er mange faktorer, som det er vigtigt at have i mente, inden man træffer en beslutning. Når du overvejer køb af hus eller lejlighed, er det vigtigt at overveje følgende:

 • Passer boligen til dine behov og fremtidsplaner? Det er vigtigt at overveje, om boligen vil imødekomme dine nuværende og fremtidige behov, såsom pladsbehov og beliggenhed.
 • Er beliggenheden den rigtige for dig? Boligens placering er vigtig, og det er vigtigt at overveje, om den er i nærheden af dine daglige aktiviteter og områder, som er vigtige for dig.
 • Er der særlige kommuneplaner/lokalplaner for området, du skal respektere? Det er vigtigt at undersøge lokale planer og regulativer for at undgå eventuelle problemer eller begrænsninger senere hen.
 • Er der gæld udenfor købesummen bundet op på ejendommen? Det er vigtigt at undersøge, om der er gæld bundet op på ejendommen, som du vil overtage ved købet.
 • Hvilke materialer er ejendommen opført i? Det er vigtigt at kende de materialer, som ejendommen er opført i, og deres tilstand, for at kunne vurdere eventuelle fremtidige omkostninger til vedligeholdelse eller renovering.
 • Hvem forsyner ejendommen med varme og vand? Det er vigtigt at undersøge, hvilke varme- og vandforsyninger der er til rådighed på ejendommen.
 • Er evt. renovering af ejendommen udført som selvbyg? Det er vigtigt at undersøge, om renoveringer er udført korrekt og i overensstemmelse med de gældende regler og forskrifter.

At købe en bolig er en stor beslutning, og det er vigtigt at gøre sit hjemmearbejde grundigt. Hos Købsmæglerne kan vi hjælpe dig med at navigere gennem alle de aspekter, der er involveret i et boligkøb og give dig den nødvendige rådgivning og vejledning. Kontakt os i dag for at høre mere om vores boligrådgivning og hvordan vi kan hjælpe dig med dit køb af hus.

Får jeg brug for en boligadvokat?

En boligadvokat kommer typisk først ind i billedet, når I har handlet jeres bolig på plads og underskrevet købsaftalen. Købsaftalen er typisk betinget af din rådgivers/advokats godkendelse.

Denne del er indeholdt i vores arbejde. Så vi kan faktisk tilbyde det samme som en boligadvokat – og mere til i og med at vi kender ejendommen bedre efter at have været med i hele forløbet, kan vores juridiske godkendelse af handlen blive mere dybdegående.

Læs mere her

Hvor meget kan vi købe bolig for?

Vi anbefaler, at du sammen med din bank får lavet en beregning for, hvilken prisklasse din kommende bolig bør ligge i. Det er altid en god ide at få det afklaret, inden man forelsker sig i et hus, hvor økonomien viser sig at blive for stram.

En tommelfingerregel for hvor meget man kan låne, kan være gældsfaktoren, som max bør ligge mellem 3 og 4 – dvs. hustandens samlede indtægter før skat gange med 3-4 = husstandens samlet gæld.

Hvad er vigtigt ved nøgleoverdragelse?

Nøgleoverdragelsen er en meget vigt og ofte overset handling ved køb af bolig. Normalt foregår de fleste handler blot ved, at køber og sælger selv har udvekslet nøglerne.

For dig som køber er der dog en række ting, du skal sikre dig på overtagelsesdagen.

 • Der skal aflæses el, vand og varme.
 • Det er vigtigt, at man som køber gennemgår hele boligen/ejendommen og sikrer sig, at sælger har fjernet alle ting.
 • Du har som køber undersøgelsespligt. Sørg derfor for at tjekke, at alle ting fungerer, som de skal. Tjek f.eks. alle de hårde hvidevarer, at der er varmt og koldt vand i hanerne osv. Vi udleverer en tjekliste, der kan bruges på nøgleoverdragelsesdagen.

Vi hjælper med, at eventuelle indsigelse til sælger sker rettidigt.

Hvad er en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring er en forsikring, der kan tegnes inden, I overtager huset. Ejerskifteforsikringen dækker alle skjulte fejl og mangler, som ikke er nævnt i tilstandsrapporten eller i el-tjekket.
Vær opmærksom på, at såfremt der er forbehold for steder den byggesagkyndige ikke har kunne besigtige, er disse steder ikke dækket af ejerskifteforsikringen.
For at forsikringen dækker, skal forsikringen være tegnet inden, at du som køber får udleveret nøglerne – også selvom dette sker inden den officielle overtagelse.

I vores juridiske gennemgang har vi rådgivning omkring valg af ejerskifte med i vores ydelse.

Hvorfor vælge Købsmæglerne?

Ejendomsmægleren, der sælger ejendommen, er sælgers rådgiver, og specielt førstegangskøbere af bolig oplever ofte at mangle en at støtte sig til gennem et boligkøb.

En købermægler er en købers professionelle rådgiver. Her varetages udelukkende din interesse. Du er derfor sikret din egen personlige sparringspartner gennem hele forløbet.

Når I når til forhandlingen af prisen på ejendommen, er du også sikret den optimale forhandlingssituation med ejendomsmægleren.

Her hos Købsmæglerne laver vi samtidig den efterfølgende juridiske gennemgang af handlen, hvor du ellers typisk skulle bruge en advokat.

Kan Købsmæglerne erstatte en boligadvokat?

Vores arbejde som købermægler gør den typiske boligadvokat overflødig, så I har ikke brug for en boligadvokat til at gennemføre handlen.

Vi har gennem HDI Danmark med policenummer 156-76216395-30010 en forsikringsdækning for evt. forsømt rådgiveransvar. Det er din garanti for tryghed.

Hvordan er vi sikret, hvis I rådgiver forkert?

Skulle vi mod forventning overse noget i forbindelse med vores juridiske gennemgang af handlen, har vi naturligvis vores rådgiveransvar over for dig som køber og forbruger.

Vi har en rådgiverforsikring, der dækker dig i tilfælde af forkert rådgivning. Forsikringen er tegnet gennem HDI Danmark med policenummer 156-76216395-30010. Det er din garanti for tryghed, da den netop dækker et eventuelt erstatningsansvar i forbindelse med vores rådgiveransvar overfor dig som køber.

Hvad koster rådgivning hos jer?

Vi har priser på enkeltydelser, men i langt de fleste tilfælde er det en fordel at vælge en af vores tre sammensatte pakker, hvor vi har lavet attraktive priser på samlepakker.

Vi anbefaler at vælge: ‘Deltagelse i fremvisning inkl. købsvurdering’ med ‘Prisforhandling’ samt ‘Juridisk gennemgang’, hvor du har os med i gennem hele processes – Se ydelserne. Denne proces koster fra 9.400 kr. + 10% af opnået prisafslag ift. udbudsprisen. Her får du bl.a.:

 • Købsmæglerne med på besigtigelse
 • Pristjek af boligen
 • Professionel prisforhandling med sælgers ejendomsmægler
 • Juridisk gennemgang af købsaftalen
 • Rådgivning omkring valg af ejerskifteforsikring
 • Rådgivning omkring overdragelsen af dit nye hjem
Læs mere her

Hvad er jeres baggrund?

Vi er to ejendomsmæglere med sammenlagt ca. 30 års erfaring som ejendomsmæglere på sælgers side og 16 år på købers side. Vi kender det nordjyske boligmarkedet særdeles godt. Derudover har vi gennem årene lært spillereglerne, som ejendomsmæglere agerer efter, i samspil med sælger.

Vi har siden vores opstart i 2016 hjulpet mere 2000 boligkøbere sikkert i hus. Det kan du udnytte til din fordel i dit næste boligkøb.

Læs anmeldelserne
Professionel forhandling

Hos Købsmæglerne kan vi hjælpe dig ved dit næste boligkøb og sikre dig en professionel forhandling med sælgers ejendomsmægler.

Tryghed er nøglen

Vores mål er at skabe tryghed for dig og afklare dine tvivlsspørgsmål til køb af bolig. På denne side har vi forsøgt at komme dig lidt i forkøbet med råd og vejledning til boligkøb.

Skulle du have yderligere spørgsmål, eller søger du professionelt vejledning til dit næste boligkøb, er du meget velkommen til at kontakte os.

Se alle priser

Gode råd til boligkøb

Vi håber, at du her på siden har fået et par gode råd til boligkøb. Der hersker ingen tvivl om, at købsprocessen altid kommer med en lang række spørgsmål. Det kan være spørgsmål som:

 • Hvor stort afslag kan jeg få af prisen?
 • Hvad kan jeg købe bolig for?
 • Er jeg ved at købe katten i sækken?
 • Får jeg brug for en boligadvokat?
 • Hvor kan jeg hente hjælp til boligkøb?
 • Hvad er en ejerskifteforsikring?
 • Hvad skal jeg huske?

Det er alle sammen gode spørgsmål. Og du skal ikke være i tvivl om, at der er mange flere end dig, der ligger inde med samme slags spørgsmål. Af samme grund har vi grundlagt Købsmæglerne som en sikker livline midt i købsprocessen. Hos Købsmæglerne ønsker vi altid at komme med et par gode råd til boligkøb, og det koster intet at spørge. Kontakt os her. Stil dit spørgsmål telefonisk eller via mail, så lover vi dig, at vi nok skal give dig et par gode råd til boligkøb.

 • Tlf.: +45 32 12 22 00
 • Mail: info@koebsmaeglerne.dk

Ingen spørgsmål er for store eller små. Vi er her for at tilbyde vores hjælp til boligkøb. Vi mener, at vores bedste reklame for os selv er at vise dig, at vi både kan og vil hjælpe.

Hvordan køber man hus?

Det er et spørgsmål, som vi kan give både et kort og et langt svar på. Hvis du er havnet på denne side, så formoder vi, at du helt eller delvist er i gang med at lede efter bolig. Vi vil derfor ikke snyde dig for vores gratis hjælp til boligkøb, som mange i dag benytter sig af: Gratis købsanalyse.

Et af de mest gængse spørgsmål lyder:

“Er det en god idé at købe den bolig, jeg/vi har fundet?”

Svaret kommer an på en lang række parametre. Først og fremmest er hver en boligdrøm individuel. Det betyder også, at den enes affald kan være den andens guld. Når det er sagt, skal pris og kvalitet gå hånd i hånd. Du må ikke købe bolig i blinde. Derfor tilbyder vi en Gratis Købsanalyse.

Købsmæglerne tilbyder en gratis gennemgang af udbudspris, salgsopstilling og tilstandsrapport. Vi giver et svar inden for 24 timer, så du kan nå at reagere hurtigt.

Køb af hus – Vi hjælper dig på rette vej

Formålet er med vores ydelser er at give dig nødvendig viden om boligen, som vi forklarer på en måde, alle kan forstå. Vi forklarer dig, hvad de enkelte fejl og mangler i tilstandsrapporten har af betydning for boligprisen. Vi sammenligner salgsopstillingen med boligmarkedet i resten af området. Vi fremhæver og ekspliciterer uigennemskuelige punkter i salgsopstillingen, som du skal være særligt opmærksom på. Og mest af: Vi fortæller, om prisen er den rigtige, eller om vi mener, der er grobund for et større prisnedslag. Din nye viden er gratis og ruster dig i langt højere grad til at træffe en velfunderet beslutning.

Så tænker du muligvis: “Er det ikke lidt for godt til at være sandt?”. Svaret er nej, og vi fortæller gerne hvorfor. Statistisk er der mange, som ønsker vores hjælp til prisforhandlingen, når vi har givet vores gratis købsanalyse. Såre simpelt er svaret. Vil man helst fortsætte uden vores hjælp, er det dog helt i orden. Vi takker i så fald for tilliden og ønsker al held og lykke med boligkøbet. Der er ingen bekymringer ved at bede om en gratis købsanalyse, det er ren og skær en gratis hjælp til boligkøb – på samme måde som vores gode råd på denne side.

Hjælp til huskøb – Er du førstegangskøber?

Mange boligkøbere er førstegangskøbere, og der kommer flere og flere af dem.

Fra 2015-2020 steg antallet af førstegangskøbere med 26 procent – og fra 2019-2020 steg antallet af førstegangskøbere med intet mindre end 17 procent (Danmarks Statistik). Coronakrisen havde selvsagt en stor betydning på denne udvikling. Ikke desto mindre er der over 60.000 danskere, der hvert år skal købe bolig for første gang. Derfor har det aldrig været vigtige at klæde boligkøberne på til købsprocessen. Som førstegangskøbere har man tusindvis af spørgsmål. Er du ikke selv førstegangskøber, kan du formentlig huske, hvordan det var. Boligen er langt fra det eneste, der fylder.

Du skal også …

Du skal også i banken – eller flere – for at finde ud af, hvad du kan låne for.

Du skal formentlig tegne husforsikring og ejerskifteforsikring.

Du skal formentlig også tegne testamente og samejeoverenskomst.

Du skal have styr på skat og det fradrag, du kan få fra din nye adresse.

Du skal måske flytte energiselskab, varme- og vandværk samt TV og bredbånd.

Du skal sætte dig ind i en ny grundejerforening med fællesregler og -ansvar.

Vi siger ikke noget af alt dette for at skræmme dig, som er førstegangskøber. Vi siger kun, at du formentlig kan bruge en hjælpende hånd til købsprocessen, da der er rigeligt at tage sig af. Købsmæglerne kan hjælpe dig med alt, der vedrører boligkøbet.

Derudover er vi din personlige kontaktperson under hele processen: lige fra boligkig til boligkøb og nøgleoverdragelse. Vores kunder finder en glæde i at have den samme købsmægler med på sidelinjen i hele købsprocessen. En købsmægler de kan ringe – eller skrive – til, når pludselige spørgsmål opstår. Det kan vi jo påstå ganske gratis, men heldigvis er det også ord, vi har direkte fra vores kunder: Læs anmeldelser. Vi kan afsløre, at vi scorer 5 af 5 stjerner på både Facebook og Google.

Vi skaber balance med råd under dit boligkøb

Vi ved, at drømmen om en bolig handler om mere end blot mursten og mørtel; din bolig skal være et sted, hvor minder skabes, hvor familier vokser, og hvor fremtidens planer tager form. Det handler ikke kun om at finde et hus; det handler om at finde dit nye hjem. Et sted, hvor du hører til, og hvor dine ønsker og behov kan imødekommes. Derfor er det ikke bare vigtigt at have sig selv med, men at du også har overblikket, som ellers hurtigt kan føles uoverskueligt.

Købsmæglerne står klar til at vejlede dig med råd under dit næste boligkøb, så du er klædt godt på. Vores fineste formål er at stå ved din side under din boligproces for at være sikker på, at der er en, der repræsenterer dig og beskytter dine interesser, så din drøm om en bolig kan realiseres. Vi arbejder udelukkende for dig og sikrer, at balancen under dit boligkøb genskabes ved at give dig råd og kompetent vejledning.

Vi ønsker at give dig så meget klarhed som overhovedet muligt. I praksis betyder det, at vi giver dig de mest relevante råd under din boligkøbsproces. Det er i vores bedste interesse at sikre en god handel for dig. Boligmarkedet kan være en labyrint af forhandlinger, juridisk jargon og beslutninger. Men med en køberrådgiver, der arbejder med integritet og ærlighed, er du sikret en rejse, der sætter dine interesser i centrum.

Når du skal vælge en sparringspartner, er det ikke bare vigtigt at kigge på, hvilken rådgivning du modtager, men det er essentielt, at du vælger en, der også tager din boligdrøm seriøst. Med Købsmæglerne som rådgivningspartner er du i trygge hænder. Vi står klar med professionelle råd til boligkøb, så du godt rustet, når du skal investere i et nyt hjem.

Begynd din boligrejse her

At træde ind i boligmarkedet er for mange et komplekst, ukendt land, der er svært at navigere i. De mange beslutninger og juridiske formaliteter kan virke overvældende. Men med Købsmæglerne ved din side får du en kvalificeret medspiller, der kan belyse din boligproces for dig, så du kan få hjælp til boligkøb.

Vi i Købsmæglerne stræber efter at være mere end blot en vejviser gennem din boligrejse. Vi ser os selv som din betroede rådgiver i hele boligkøbsprocessen. Vores dedikerede team består ikke kun af eksperter inden for boligmarkedet, men også af individer, der forstår den betydelige livsbeslutning, som et boligkøb er.

Få hjælp til boligkøb

Muligheder opstår ofte uanmeldt. Nogle er lette at identificere, mens andre kræver et trænet øje. Med Købsmæglerne som din rådgiver vil ingen mulighed gå ubemærket hen. Gennem vores omfattende netværk er vi konstant i en position, hvor vi altid er på forkant, så du kan gøre den bedst mulige handel.

Vi ved, at dit boligkøb er en enormt stor beslutning og er en milepæl i dit liv. Det tager vi alvorligt, og vi vejer vores kunders tilfredshed tungt. Det er essentielt for os, at du har ro i maven under processen og kan føle dig tryg, når du får hjælp til boligkøb fra os.

Med hjælp til boligkøb fra Købsmæglerne kan du træde ind i et vigtigt livskapitel med tillid til processen; en tillid til processen som kun kompetent rådgivning kan skabe. Med Købsmæglerne ved din side, bliver drømmen om et nyt hjem ikke blot en vision, men en realitet. Vi vil være med dig fra start til slut, sikre, at alle detaljer er på plads, og at du føler dig tryg og velinformeret gennem hele processen. Lad os påbegynde din boligrejse sammen. Kontakt os, så din vision kan blive til virkelighed.

Har du flere spørgsmål? Eller brug for hjælp?

Vi håber, at vores gode råd og mange forklaringer har givet dig en fornemmelse af, at vi lever og ånder for at give hjælp til boligkøb. Hvis du ikke har fået svar på dit spørgsmål, så kontakt os endelig. Det samme gælder, hvis du vil have en gratis købsanalyse, eller hvis du vil booke et uforpligtende møde.

Købsmæglerne – Vi giver gode råd til boligkøbet