Gode råd
Få hjælp til boligkøb

Få gode råd og konkret hjælp til boligkøb. Vi kender gamet og ved, hvilke knapper der skal trykkes på.

Hvad er jeres bedste råd til boligkøb?

 • Sørg for at vide, hvilken bolig du køber. Synliggør styrker og svagheder ved ejendommen.
 • Få lavet et pristjek på ejendommen, så du sikrer dig, at ejendommen står udbudt til den ”rigtige” pris.
 • Vær sikker på, at boligen passer til dine fremtidsplaner, og at den kan ”bære” en eventuel ombygning eller tilbygning.
 • Gør dig bekendt med byen og lokalområdet, som du er ved at købe bolig i: Hvilken skole tilhører i? Er der planer i fremtiden, som er til gene eller gavn for byen osv.

Hvor stort afslag kan man få i prisen?

Alle vil gerne lave den bedste handel og købe boligen billigst muligt. Der er flere faktorer, der spiller ind på, hvor stort et afslag der kan opnås i prisen, og om der overhovedet er basis for et prisafslag.

Det afgørende er typisk:

 • Hvor længe har boligen været til salg?
 • Er der interesse fra andre købere?
 • Hvad er sælgers situation?

Hvad skal jeg vide ved køb af bolig?

Der kan være rigtig mange faldgruber ved boligkøb. Oftest spørger vi, om du er opmærksom på følgende:

 • Passer boligen til dine behov og fremtidsplaner?
 • Er beliggenheden den rigtige for dig?
 • Er der særlige kommuneplaner/lokalplaner for området, du skal respektere?
 • Er der gæld udenfor købesummen bundet op på ejendommen?
 • Hvilke materialer er ejendommen opført i?
 • Hvem forsyner ejendommen med varme og vand?
 • Er evt. renovering af ejendommen udført som selvbyg?

Får jeg brug for en boligadvokat?

En boligadvokat kommer typisk først ind i billedet, når I har handlet jeres bolig på plads og underskrevet købsaftalen. Købsaftalen er typisk betinget af din rådgivers/advokats godkendelse.

Denne del er indeholdt i vores arbejde. Så vi kan faktisk tilbyde det samme som en boligadvokat – og mere til i og med at vi kender ejendommen bedre efter at have været med i hele forløbet, kan vores juridiske godkendelse af handlen blive mere dybdegående.

Læs mere her

Hvor meget kan vi købe bolig for?

Vi anbefaler, at du sammen med din bank får lavet en beregning for, hvilken prisklasse din kommende bolig bør ligge i. Det er altid en god ide at få det afklaret, inden man forelsker sig i et hus, hvor økonomien viser sig at blive for stram.

En tommelfingerregel for hvor meget man kan låne, kan være gældsfaktoren, som max bør ligge mellem 3 og 4 – dvs. hustandens samlede indtægter før skat gange med 3-4 = husstandens samlet gæld.

Hvad er vigtigt ved nøgleoverdragelse?

Nøgleoverdragelsen er en meget vigt og ofte overset handling ved køb af bolig. Normalt foregår de fleste handler blot ved, at køber og sælger selv har udvekslet nøglerne.

For dig som køber er der dog en række ting, du skal sikre dig på overtagelsesdagen.

 • Der skal aflæses el, vand og varme.
 • Det er vigtigt, at man som køber gennemgår hele boligen/ejendommen og sikrer sig, at sælger har fjernet alle ting.
 • Du har som køber undersøgelsespligt. Sørg derfor for at tjekke, at alle ting fungerer, som de skal. Tjek f.eks. alle de hårde hvidevarer, at der er varmt og koldt vand i hanerne osv. Vi udleverer en tjekliste, der kan bruges på nøgleoverdragelsesdagen.

Vi hjælper med, at eventuelle indsigelse til sælger sker rettidigt.

Hvad er en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring er en forsikring, der kan tegnes inden, I overtager huset. Ejerskifteforsikringen dækker alle skjulte fejl og mangler, som ikke er nævnt i tilstandsrapporten eller i el-tjekket.
Vær opmærksom på, at såfremt der er forbehold for steder den byggesagkyndige ikke har kunne besigtige, er disse steder ikke dækket af ejerskifteforsikringen.
For at forsikringen dækker, skal forsikringen være tegnet inden, at du som køber får udleveret nøglerne – også selvom dette sker inden den officielle overtagelse.

I vores tryghedspakke har vi rådgivning omkring valg af ejerskifte med i vores ydelse.

Hvorfor vælge Købsmæglerne?

Ejendomsmægleren, der sælger ejendommen, er sælgers rådgiver, og specielt førstegangskøbere af bolig oplever ofte at mangle en at støtte sig til gennem et boligkøb.

En købermægler er en købers professionelle rådgiver. Her varetages udelukkende din interesse. Du er derfor sikret din egen personlige sparringspartner gennem hele forløbet.

Når I når til forhandlingen af prisen på ejendommen, er du også sikret den optimale forhandlingssituation med ejendomsmægleren.

Her hos Købsmæglerne laver vi samtidig den efterfølgende juridiske gennemgang af handlen, hvor du ellers typisk skulle bruge en advokat.

Kan Købsmæglerne erstatte en boligadvokat?

Vores arbejde som købermægler gør den typiske boligadvokat overflødig, så I har ikke brug for en boligadvokat til at gennemføre handlen.

Vi er medlem af Dansk Ejendomsmæglerforening, og har via dette medlemskab forsikringsdækning for evt. forsømt rådgiveransvar. Det er din garanti for tryghed.

Hvordan er vi sikret, hvis I rådgiver forkert?

Skulle vi mod forventning overse noget i forbindelse med vores juridiske gennemgang af handlen, har vi naturligvis vores rådgiveransvar over for dig som forbruger.

Vi har en rådgiverforsikring, der dækker dig i tilfælde af forkert rådgivning. Desuden er vi ansvarsforsikret i HDI Danmark, som netop dækker et eventuelt erstatningsansvar.

Hvad koster rådgivning hos jer?

Vi har priser på enkeltydelser, men i langt de fleste tilfælde er det en fordel at vælge en af vores tre sammensatte pakker, hvor vi har lavet attraktive priser på samlepakker.

Vi anbefaler at vælge: ‘Deltagelse i fremvisning inkl. købsvurdering’ med ‘Prisforhandling’ samt ‘Juridisk gennemgang’, hvor du har os med i gennem hele processes – Se ydelserne. Denne proces koster fra 7.400 kr. + 10% af opnået prisafslag ift. udbudsprisen. Her får du bl.a.:

 • Købsmæglerne med på besigtigelse
 • Pristjek af boligen
 • Professionel prisforhandling med sælgers ejendomsmægler
 • Juridisk gennemgang af købsaftalen
 • Rådgivning omkring valg af ejerskifteforsikring
 • Rådgivning omkring overdragelsen af dit nye hjem
Læs mere her

Hvad er jeres baggrund?

Vi er to ejendomsmæglere med sammenlagt ca. 30 års erfaring som ejendomsmæglere på sælgers side og 10 år på købers side. Vi kender det nordjyske boligmarkedet særdeles godt. Derudover har vi gennem årene lært spillereglerne, som ejendomsmæglere agerer efter, i samspil med sælger.

Vi har siden vores opstart i 2016 hjulpet mere 1000 boligkøbere sikkert i hus. Det kan du udnytte til din fordel i dit næste boligkøb.

Læs anmeldelserne
Professionel forhandling

Hos Købsmæglerne kan vi hjælpe dig ved dit næste boligkøb og sikre dig en professionel forhandling med sælgers ejendomsmægler.

Tryghed er nøglen

Vores mål er at skabe tryghed for dig og afklare dine tvivlsspørgsmål til køb af bolig. På denne side har vi forsøgt at komme dig lidt i forkøbet med råd og vejledning til boligkøb.

Skulle du have yderligere spørgsmål, eller søger du professionelt vejledning til dit næste boligkøb, er du meget velkommen til at kontakte os.

Se alle priser

Gode råd til boligkøb

Vi håber, at du her på siden har fået et par gode råd til boligkøb. Der hersker ingen tvivl om, at købsprocessen altid kommer med en lang række spørgsmål. Det kan være spørgsmål som:

 • Hvor stort afslag kan jeg få af prisen?
 • Hvad kan jeg købe bolig for?
 • Er jeg ved at købe katten i sækken?
 • Får jeg brug for en boligadvokat?
 • Hvor kan jeg hente hjælp til boligkøb?
 • Hvad er en ejerskifteforsikring?
 • Hvad skal jeg huske?

Det er alle sammen gode spørgsmål. Og du skal ikke være i tvivl om, at der er mange flere end dig, der ligger inde med samme slags spørgsmål. Af samme grund har vi grundlagt Købsmæglerne som en sikker livline midt i købsprocessen. Hos Købsmæglerne ønsker vi altid at komme med et par gode råd til boligkøb, og det koster intet at spørge. Kontakt os her. Stil dit spørgsmål telefonisk eller via mail, så lover vi dig, at vi nok skal give dig et par gode råd til boligkøb.

 • Tlf.: +45 32 12 22 00
 • Mail: info@koebsmaeglerne.dk

Ingen spørgsmål er for store eller små. Vi er her for at tilbyde vores hjælp til boligkøb. Vi mener, at vores bedste reklame for os selv er at vise dig, at vi både kan og vil hjælpe.

Hvordan køber man hus?

Det er et spørgsmål, som vi kan give både et kort og et langt svar på. Hvis du er havnet på denne side, så formoder vi, at du helt eller delvist er i gang med at lede efter bolig. Vi vil derfor ikke snyde dig for vores gratis hjælp til boligkøb, som mange i dag benytter sig af: Gratis købsanalyse.

Et af de mest gængse spørgsmål lyder:

“Er det en god idé at købe den bolig, jeg/vi har fundet?”

Svaret kommer an på en lang række parametre. Først og fremmest er hver en boligdrøm individuel. Det betyder også, at den enes affald kan være den andens guld. Når det er sagt, skal pris og kvalitet gå hånd i hånd. Du må ikke købe bolig i blinde. Derfor tilbyder vi en Gratis Købsanalyse.

Købsmæglerne tilbyder en gratis gennemgang af udbudspris, salgsopstilling og tilstandsrapport. Vi giver et svar inden for 24 timer, så du kan nå at reagere hurtigt.

Køb af hus – Vi hjælper dig på rette vej

Formålet er med vores ydelser er at give dig nødvendig viden om boligen, som vi forklarer på en måde, alle kan forstå. Vi forklarer dig, hvad de enkelte fejl og mangler i tilstandsrapporten har af betydning for boligprisen. Vi sammenligner salgsopstillingen med boligmarkedet i resten af området. Vi fremhæver og ekspliciterer uigennemskuelige punkter i salgsopstillingen, som du skal være særligt opmærksom på. Og mest af: Vi fortæller, om prisen er den rigtige, eller om vi mener, der er grobund for et større prisnedslag. Din nye viden er gratis og ruster dig i langt højere grad til at træffe en velfunderet beslutning.

Så tænker du muligvis: “Er det ikke lidt for godt til at være sandt?”. Svaret er nej, og vi fortæller gerne hvorfor. Statistisk er der mange, som ønsker vores hjælp til prisforhandlingen, når vi har givet vores gratis købsanalyse. Såre simpelt er svaret. Vil man helst fortsætte uden vores hjælp, er det dog helt i orden. Vi takker i så fald for tilliden og ønsker al held og lykke med boligkøbet. Der er ingen bekymringer ved at bede om en gratis købsanalyse, det er ren og skær en gratis hjælp til boligkøb – på samme måde som vores gode råd på denne side.

Hjælp til huskøb – Er du førstegangskøber?

Mange boligkøbere er førstegangskøbere, og der kommer flere og flere af dem.

Fra 2015-2020 steg antallet af førstegangskøbere med 26 procent – og fra 2019-2020 steg antallet af førstegangskøbere med intet mindre end 17 procent (Danmarks Statistik). Coronakrisen havde selvsagt en stor betydning på denne udvikling. Ikke desto mindre er der over 60.000 danskere, der hvert år skal købe bolig for første gang. Derfor har det aldrig været vigtige at klæde boligkøberne på til købsprocessen. Som førstegangskøbere har man tusindvis af spørgsmål. Er du ikke selv førstegangskøber, kan du formentlig huske, hvordan det var. Boligen er langt fra det eneste, der fylder.

Du skal også …

Du skal også i banken – eller flere – for at finde ud af, hvad du kan låne for.

Du skal formentlig tegne husforsikring og ejerskifteforsikring.

Du skal formentlig også tegne testamente og samejeoverenskomst.

Du skal have styr på skat og det fradrag, du kan få fra din nye adresse.

Du skal måske flytte energiselskab, varme- og vandværk samt TV og bredbånd.

Du skal sætte dig ind i en ny grundejerforening med fællesregler og -ansvar.

Vi siger ikke noget af alt dette for at skræmme dig, som er førstegangskøber. Vi siger kun, at du formentlig kan bruge en hjælpende hånd til købsprocessen, da der er rigeligt at tage sig af. Købsmæglerne kan hjælpe dig med alt, der vedrører boligkøbet.

Derudover er vi din personlige kontaktperson under hele processen: lige fra boligkig til boligkøb og nøgleoverdragelse. Vores kunder finder en glæde i at have den samme købsmægler med på sidelinjen i hele købsprocessen. En købsmægler de kan ringe – eller skrive – til, når pludselige spørgsmål opstår. Det kan vi jo påstå ganske gratis, men heldigvis er det også ord, vi har direkte fra vores kunder: Læs anmeldelser. Vi kan afsløre, at vi scorer 5 af 5 stjerner på både Facebook og Google.

Har du flere spørgsmål? Eller brug for hjælp?

Vi håber, at vores gode råd og mange forklaringer har givet dig en fornemmelse af, at vi lever og ånder for at give hjælp til boligkøb. Hvis du ikke har fået svar på dit spørgsmål, så kontakt os endelig. Det samme gælder, hvis du vil have en gratis købsanalyse, eller hvis du vil booke et uforpligtende møde.

Købsmæglerne – Vi giver gode råd til boligkøbet